פריצת דרך - ההכוונה שלי, ההצלחה שלך! הגיע הזמן לשנות כיוון בחיים

צפייה במאמר: הוא הולך לעזוב אותי..

"אני מוצאת את עצמי חשדנית כל הזמן,  משתגעת מרוב דאגה, האם הוא דיבר איתה, אולי הוא התכתב איתה?  הרי הוא הבטיח לי שאין ביניהם כלום, אז למה אני כל הזמן בחששות? האם אני יכולה לסמוך על בעלי"?

לא מעט פעמים נתקלתי בזוגות, שלפחות לאחד מבני הזוג יש בעיה של אמון בבן זוג השני. וזהו אחד המרכיבים אשר מערערים ופוגעים בזוגיות.

מה מוביל אותנו להיות חסרי אמון בבני זוגנו?

  1. חוויה מהעבר - אחת הסיבות השכיחות היא חוויה מהעבר ואפילו מהילדות שלנו. אנשים אשר חוו בעבר בגידה, או נטישה, יכולים להשליך את החוויה בעבר לקשר הזוגי הנוכחי, ואף ליצור צפייה שהגלגל יחזור על עצמו, והם יחוו את הבגידה והנטישה שוב. על כן הם יוצרים לעצמם מנגנון של חשדנות ותלות יתר בבני זוגם.

 

  1. קשר מתוך ספק. - משפטים כמו: "הוא התחתן איתי רק בגלל שההורים לחצו", או "הוא התחתן איתי כי האקסית שלו לא הייתה פנויה", או "היא התחתנה איתי בגלל שהיתה בהריון".  מעידים על כניסה לקשר הזוגי ולחיי הנישואין לא מתוך שלמות, ומוכנות מלאה, כביכול מחוסר ברירה, ויוצרים תחושה של ספק לקשר, ספק אם הקשר יצליח, ספק אם היא תישאר איתי.  כאשר אדם נמצא בתחושה של ספק, יש פחד שנובע מזה והוא הפחד להיפגע, ועל כן אותו אדם נהפך להיות חשדן בכל דבר, מתוך מקום של להקדים את המאוחר, ולהתכונן לבאות.

 

  1. דימוי עצמי נמוך. - אנשים בעלי דימוי עצמי נמוך, בעיקר דימוי גוף, נוטים לא להעריך את עצמם נכון, וחשים לא מעט פעמים, כי בני הזוג שלהם לא נמשכים אליהם , וכי הם לא מספקים אותם, ולא עונים על הציפיות של בני הזוג, ולכן בני הזוג יכולים למצוא אנשים מושכים יותר. בכך עלולים לפתח חששות כלפי בני הזוג ויתר חשדנות.

 

  1. תקשורת-  גם חוסר תקשורת בין בני הזוג עלול ליצור חשדנות, כאשר אני לא פתוח עם הבת זוג שלי או מסתיר ממנה דברים על מנת לא לפגוע בה, אני עלול ליצור אפילו לא במתכוון,  תחושה שיש סיבה לכך שאני מסתיר מידע מסוים, וזה עלול לפתח לחוסר אמון שלנו בן הזוג שלנו.

גורמים אלו יוצרים ריחוק אחד מהשני, ופוגעים בקשר הזוגי, ובעיקר פוגעים בכם. ויש להתמודד איתם על מנת להוביל את עצמכם ואת הקשר הזוגי שלכם למקום טוב יותר.

אני ממליצה ראשית, לבחון את דפוסי ההתנהגות שלכם, להשים לב, האם אתם עוקבים אחרי הבן זוג, מה התדירות של המריבות בינכם בשל החשדנות.

שנית, לייצר תקשורת פתוחה, של הקשבה. דברו על מה שמדאיג אתכם, שתפו את בן הזוג.

חזקו אחד את השני, על מנת לבנות דימוי עצמי טוב יותר. תזהו גורמים אחרים בהם אתם טובים.

פנו לקבלת ייעוץ ועזרה אישים וזוגיים.  

מאת : חפצי מידלש יועצת משפחתית וזוגית, ומאמנת אישית.


מתכנת ומעצב האתר: מוטי פרץ.כל הזכויות שמורות ©
Design and programmer: Moty Peretz. Copyright 2012 All Rights Reserved ©
Valid CSS! Valid HTML 4.01 Strict